Milyen előnyei vannak a klorofillnek?


Milyen előnyei vannak a klorofillnek?

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

klorofill jelen van a legtöbb zöld zöldségben, és néhány ember egészségügyi kiegészítőként veszi figyelembe. A klorofill potenciális előnyei közé tartozik az egészség javítása, az energia fokozása és a betegségek elleni küzdelem.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a klorofill lehetséges előnyeit és az őket alátámasztó bizonyítékokat. Megvizsgáljuk azt is, hogyan lehet a klorofill -kiegészítőket szedni.

Mi a klorofill?

klorofill egy pigment, amely zöld színű növényeket ad. A növények klorofill és napfény mellett használják a tápanyagokat.

A klorofill étrendbe történő bevonásának egyik elsődleges módja a zöld zöldségek, például lucerna és spenót fogyasztása. A búzafű különösen gazdag klorofillben, és online vásárolható porként, gyümölcsléként vagy kapszulaként.

A klorofill étrendbe jutásának népszerű módja a kiegészítők szedése. Ezek cseppek, tabletták vagy kapszulák formájában kaphatók. Különféle klorofill -kiegészítők vásárolhatók online.

A legtöbb klorofill -kiegészítő klorofillint tartalmaz. A klorofillin a természetes klorofill vízben oldódó származéka, amelyet a test potenciálisan jobban elnyel, mint a klorofill más formái.

A klorofillint tartalmazó kiegészítők címkéje felsorolhatja a „nátrium -réz -klorofillin” vagy a „klorofillin rézkomplexet” az összetevőkben.

előnyök

Az emberek évek óta használják a klorofill -et egészségügyi kiegészítőként. Számos orvosi tanulmány azt sugallta, hogy hasznos lehet a bőrbetegségek, a test szagjai és a bizonyos rákok elleni küzdelemben. A

klorofill általában biztonságos az emberek számára, hogy kipróbálhassák, ha érdekli őket a lehetséges előnyei. Bárki, akinek egészségi állapota van, vagy bármilyen gyógyszert szed, először beszéljen orvosával.

A klorofill néhány potenciális előnye:

Anti-öregedésgátló orvoslás

topikális klorofill az öregedésgátló gyógyszerként működhet. Egy tanulmány megállapította, hogy a klorofillint tartalmazó gél felhordása a bőrre csökkentette a fotoaging jeleit, amelyek öregednek, ami a nap expozícióból származik. A tanulmány négy egészséges nőből származó bőrmintákat használt, és 12 napig tartott.

A vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a klorofillinnel kezelt bőr hasonló módon javult, mint a tretinoinnal kezelt bőr, amely egy olyan vényköteles bőrkrém, amelyről bebizonyosodott, hogy segít a bőr öregedésében. A szerzők azt sugallják, hogy a klorofillin és a tretinoin kombinációja hatékony kezelés lehet a fotoaged bőr jeleinek megfordításához.

Pattanás kezelés

A topikális klorofill pattanás kezelése is lehet.

Egy tanulmány megállapította, hogy a klorofillint tartalmazó gél segít csökkenteni az arcpattanásokat és a nagy, látható pórusokat. A 10 embernek, aki befejezte a vizsgálatot, enyhe vagy közepes pattanásokkal rendelkezik, és 3 hétig használták a klorofillin gélt.

Egy másik vizsgálatban a kutatók összehasonlították big size összetétele továbbiakért kattintson ide a topikális klorofill és a fototerápia kombinációját, önmagában a fototerápiával a pattanások kezelésére. Azoknak az embereknek, akiknek a kombinációt kapják, kevesebb pattanási sérülés volt, kevésbé súlyos pattanások és kevésbé zsíros bőr, mint azok, akik nem. A 24 résztvevő azonban mind ázsiai származású volt, és sötétebb bőrtípusokkal rendelkezik, tehát az eredmények nem relevánsak mindenki számára.

Vérépítő tulajdonságok

klorofill kémiailag hasonló a hemoglobinhoz, egy olyan fehérjéhez, amely nélkülözhetetlen a vörösvértestekben, mivel oxigént hordoz az ember teste körül.

A kutatók azt sugallták, hogy a klorofillben gazdag búzafűlé hasznos lehet a hemoglobinhiányos rendellenességek, például a vérszegénység és a thalassemia kezelésében.

dezodor tulajdonságok

A kutatók évek óta tanulmányozták a klorofill -t dezodorként.

Az 1960 -ban közzétett tanulmány azt sugallta, hogy a klorofill csökkentheti a kolostómiával rendelkezők szagait. Később egy 1989 -es tanulmány megállapította, hogy a klorofill nem volt hatékony a szagok ellenőrzésében azokban az emberekben, akiknek kolostómiája volt. Egy 1980 -as tanulmány azonban megjegyezte, hogy a klorofill javította a test alacsonyabb szagát az ápolási otthonokban élő idősebb felnőtteknél.

Ma néhány dezodor és szájvíz klorofillot tartalmaz. Néhány ember klorofill tablettákat is vesz a test szagának csökkentése érdekében.

sebgyógyító tulajdonságok

A kutatók az 1940-es és 1950-es években a sebgyógyulás segélyeként vizsgálták a klorofillot. E tanulmányok egy része azt sugallta, hogy a klorofill segíthet a sebészeti sebek gyógyításában és a fertőzések megelőzésében.

A közelmúltban egy 2008. évi áttekintés azt sugallta, hogy a klorofillint tartalmazó gyógyszer elősegíti a sebgyógyulást és csökkenti a szagokat. Néhány orvos ma felírja ezt a gyógyszert.

Rákkezelés

A klorofill rákkezelés potenciálját mutatta be egyes állatokon végzett tesztekben:

 • A 2015 -ös áttekintés arra a következtetésre jutott, hogy a klorofillin segíthet megelőzni és a lassú rák növekedése.
 • Egy 2005 -ös tanulmány megállapította, hogy a természetes klorofill csökkenti a vastagbélrák kockázatát patkányokban. A patkányok magas vörös húsú és alacsony zöld zöldségtartalmú étrendet evett, amelynek megnövekedett a vastagbélrák kockázata. A szerzők azonban nem látták ugyanazokat az eredményeket a klorofillin esetében.
 • Egy 2016. évi tanulmány megállapította, hogy a klorofillin elősegítette a tüdőrák progresszióját egerekben. A kutatók nanokapszuláknak nevezett mikroszkopikus kapszulákban a klorofillint adták be az egerekhez.

olyan előnyök, amelyekre több kutatást igényelnek

Bár a klorofillnek számos lehetséges egészségügyi előnye van, kevés megfelelő tudományos tanulmány van az alátámasztáshoz, és mindegyik további szükség vizsgálat. Eddig a legtöbb tanulmány kicsi és korlátozott volt, és a potenciális egészségügyi előnyök közül sokan nem bizonyultak, hogy emberekben működnek.

Egyéb lehetséges egészségügyi előnyök, amelyek további kutatást igényelnek, a klorofill hatása:

 • Megnövekedett energia
 • Hormonális egyensúly
 • Arthritis és A fibromyalgia megkönnyebbülése
 • fogyás

Klorofillben gazdag ételek

A legtöbb természetes zöld zöldség klorofill -t tartalmaz. A klorofillben különösen gazdag ételek között szerepel:

 • Spenót
 • Collard Greens
 • mustárzöldek
 • chlorella
 • spirulina
 • lucerna
 • Parsley
 • brokkoli
 • Zöld káposzta
 • spárga
 • < Li> Zöldbab és borsó

 • Matcha zöld tea

A klorofill mellett ezek a zöldségek különféle egészséges vitaminokat és ásványi anyagokat biztosítanak.

klorofill -kiegészítők használata

klorofill -kiegészítők nagymértékben eltérnek az erősségben és a készítményben. Néhány kiegészítő cseppben érkezik, amelyet egy személy hozzáadhat a vízhez vagy más italhoz. Mások kapszula formájában érkeznek.

A klorofill -kiegészítőket tartalmazó csomagok általában tartalmaznak utasításokat azok használatához. Ha nem, kérjen tanácsadást orvostól vagy táplálkozási szakembertől.

A legtöbb folyékony klorofill -kiegészítő azt javasolja, hogy adjon hozzá körülbelül 1 teáskanál (5 milliliter) kiegészítőt egy italhoz. Ha az íze kellemetlen, próbálja meg kezdeni egy kisebb mennyiséggel, és fokozatosan növelje az adagot.

A klorofill kapszulák esetében a vizsgálatok napi 100 és 300 milligramm közötti adagokat használtak. A

klorofill -kiegészítők általában biztonságosak, és úgy tűnik, hogy nincs komoly mellékhatása. Bárki, aki terhes vagy szoptat, a klorofill-kiegészítő szedése előtt beszéljen orvosával.

Néhány ember úgy találja, hogy a klorofill -kiegészítők gyomorpanaszokat vagy bőrirritációt okoznak. Azoknak az embereknek, akiknek zavaró mellékhatásai vannak, abba kell hagyniuk a kiegészítőt és orvoshoz fordulniuk.

Outlook

klorofill számos potenciális egészségügyi előnyt élvez, de ezek többségére vonatkozó bizonyítékok nem elegendőek, és további kutatásokra van szükség.

Néhány ember azt tapasztalhatja, hogy a több klorofill bevonása az étrendbe vagy a kiegészítők szedése miatt jobban érzi magát, vagy segít az orvosi állapotban, például a vérszegénységben.

Mindig beszélje meg az egészségügyi kiegészítőket, beleértve a klorofillot is, egy orvossal, mielőtt elviszi őket.

A klorofill -kiegészítők sorozata online vásárolható.

 • Vér/hematológia
 • Rák/onkológia
 • Táplálkozás/étrend

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket és rajzokat tartalmaznak Csak a szakértői vizsgálatokból, az egyetemi kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents